HÖGREV I VIN OCH TOMAT

  • 8-10 PORT

En mycket smakrik och god pastasås.  Bjud den till en grov pastasort och servera med mängder av

riven lagrad ost.

Det kan tyckas ta lång tid att laga denna, men perfekt att förbereda och låta stå på spisen medan man

går ut och gör annat. Känns nästan som man inte lagat middag denna dag.

 

  • 1 kg högrev
  • 1 gul lök
  • 1 hel vitlök
  • 200 g rotselleri
  • 2 stora morötter
  • 1 dl rött vin
  • 2×500 g krossade tomater
  • 3 lagerblad
  • 2 msk torkad timjan
  • 1 msk salt + nymald svartpeppar
  • Ev lite strösocker

Till servering: Riven parmesan eller västerbottenost, färska örter som          oregano eller timjan.

  • Lägg köttet i en stor gryta.  Skala och skär löken i klyftor och skala vitlöksklyftorna. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar.
  •  Lägg det på köttet och häll i vin och tomater. Lägg i lagerblad och timjan. Salta och peppra och låt det få ett uppkok.
  • Sänk värmen och låt det sjuda på lägsta värme under lock i ca 5 timmar. Prova om köttet är klart genom att dra isär det med två gafflar. Faller det sönder är det klart, annars låter du det sjuda en timme till eller två.
  • När köttet väl är klart drar du isär det med gafflarna och blandar med såsen. Justera kryddningen, kanske behövs det en nypa socker.
  • Koka en grov pastasort och blanda med såsen. Häll upp på ett stort vackert fat och slösa med nyriven parmesan eller västerbottensost ovanpå. Garnera med färska örter. Salta med flingsalt och några tag med svartpepparkvarnen.

SMAKLIG MÅLTID

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

Comments are closed.