Beställning av kött

IMG_1328Köttpriset ser du på facebook.
Du kan köpa hel, halv eller ¼ djur.
En hel kviga ger mellan 140 – 170 kg kött.
Du hämtar köttet, förpackat i en kartong, här på Billsta och betalar då kontant eller med betalkort.

En hel kviga: 140 – 170 kg

En halv kviga: 70 – 85 kg kött

En fjärdedels kviga: 35 – 45 kg kött

I varje kartong finns:

Grill- och stekkött:

Innanlår
Fransyska
Rostbiff

Entrecote
Filé
Utskuren biff

 

Grytkött:

Ytterlår
Rulle
Högrev; med eller utan ben
Benfri bog eller märgpipa med ben

Köttfärskött: Valfritt om malet eller omalet.
Ca 50-60 % av köttet är köttfärs.

Detta är standardstyckningen. Har du andra önskemål t ex kalvlägg, oxbringa, clubstek eller T bonestek går detta att ordna.

Styckdetaljerna är uppmärkta och packade i kartong. Vill du ha ditt kött vacuumpackat så säg till. Köttfärsen är alltid vacuumpackad.

Ett tips är att du röker t ex rullen, fransyskan eller benfri bog. Då har du större valfrihet och får ett jättegott kallskuret kött till högtidsdagar och otroligt god sommarmat. För att inte tala om smörgåspålägg Vi kan ordna med rökning på riktig alved från Roslagen. Du får då hämta det vid ett senare tillfälle.

Bra att veta:

– ¼ djur ger ca 7 skivor biff
– ryms i ca 3 korgar i en normalstor stående frys.
– packa köttet med frysfolie och plastpåse om du inte har tillgång till vacuumaskin. Detta för att bibehålla bästa smak och kvalité.

 

För att du ska få ut det mesta av ditt köp rekommenderar vi att du gör din beställning per telefon.

Ring oss på telefon 070 – 788 01 93

Det går också bra att maila till info@sundstromslantbruk.se

Comments are closed.