Vårt goda kött kommer från välmående kvigor av köttraserna Aberdeen angus,
Simmenthal, Hereford och Charolais.
Alla har gått med sina mammor och diat och betat i stora hagar sedan födseln. Under vintern står de i stora boxar med mycket halm. För oss är det viktigt är att djuren mår bra. Därför lägger vi stort fokus på djuromsorgen. Lugn och stressfri miljö, stora ytor med möjlighet att röra sig fritt så att dom kan få röra sig som en ko vill och behöver. Därtill bra foder som vi producerar själva så vi vet precis vad det innehåller.
Dessa raser har alla ett välmarmorerat och saftigt kött med stora köttdetaljer. Vi hängmörar hela djuret för bästa mörhet och smak vilket även ger köttfärsen extra god textur och smak. För dig som är köttgormand och vill ha det största och värsta så rekommenderar vi att du beställer våra största djur som vi valt att kalla BIGBULL. Viktintervall 200 – 250 kg för en halv tjur.
Gott kött med gott samvete – nära dig!
Så här funkar det!
För bästa köttkvalité måste djuret uppnå det man kallar slaktmognad. Det innebär att muskulaturen är väl utvecklad och att köttet fått en perfekt fettansättning för bästa ätkvalité.
Kalvarna som föds på våren blir slaktmogna våren därpå.
För att uppnå den köttkvalité och djuromsorg vi vill ha så har vi ett begränsat antal djur.
För att boka kött klicka här