6 PERS
Underbart gott recept som jag fått av en före detta arbetskamrat, numera köttkund. Om man ökar på mängden kött och minskar på vätskan får man en lika god gulashgryta.
- 600 g kött
- 5-6 klyftor vitlök
- 4 lökar i skivor
- 4 msk tomatpure’
- 2,5 msk paprikapulver
- 1 tsk kummin
- 1 tsk oregano
- 4,5 krm svartpeppar
- Skal av en halv citron
- 4-5 buljong tärningar
- 1,5 – 2,5 l vatten
- 8-10 potatis i tärningar
- 3-4 paprikor
Jag använder helst högrev eller märgpipa med ben, för att få en riktigt god mustig smak, öka då på mängden något ca 800-900 g . Andra styckdetaljer går också bra som t ex ytterlår. Servera gärna med ett gott bröd till.
- Skär köttet i bitar och låt kött, lök och vitlök svettas i lite smör. Tillsätt kryddor, tomatpure’, vatten och buljongtärningar.Låt allt småkoka någon eller några timmar.
- Tillsätt potatis och paprika. Låt koka en halv till en timma till.
- Smaka av med salt och peppar.
ÄT OCH NJUT!