BIRGITTAS GULASHSOPPA

6 PERS

Underbart gott recept som jag fått av en före detta arbetskamrat, numera köttkund. Om man ökar på mängden kött och minskar på vätskan får man en lika god gulashgryta.

  • 600 g kött
  • 5-6 klyftor vitlök
  • 4 lökar i skivor
  • 4 msk tomatpure’
  • 2,5 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk oregano
  • 4,5 krm svartpeppar
  • Skal av en halv citron
  • 4-5 buljong tärningar
  • 1,5 – 2,5 l vatten
  • 8-10 potatis i tärningar
  • 3-4 paprikor

Jag använder helst högrev eller märgpipa med ben, för att få en riktigt  god mustig smak, öka då på mängden något ca 800-900 g . Andra styckdetaljer går också bra som t ex ytterlår. Servera gärna med ett gott bröd till.

 

  • Skär köttet i bitar och låt kött, lök och vitlök svettas i lite smör. Tillsätt kryddor, tomatpure’, vatten och buljongtärningar.Låt allt småkoka någon eller några timmar.
  • Tillsätt potatis och paprika. Låt koka en halv till en timma till.
  • Smaka av med salt och peppar.

 

ÄT OCH NJUT!

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

Comments are closed.